Se Kunst Magasin nr 01 mars 2022

I denne utgaven av Se Kunst Magasin kan du lese om bekymringen til Árran Lulesamisk senter om lite eller manglende midler til de samiske institusjonene i Nordland for å forvalte samlinger av samisk samtidskunst. De har fått donert 15.000 kunstverk av den samiske kunstneren Hans Ragnar Mathisen, men mangler visningsrom og fast bevilgning for å forvalte og formidle kunstsamlingen. Kunstkritiker og skribent Øystein Voll har konfrontert både Sametinget og Nordland fylkeskommune om situasjonen.

Inger Emilie Solheim undrer seg i sin kritikk av «Stimuli 5» hvorfor ikke Nordnorsk Kunstmuseum benyttet sine stimuleringsmidler til å øke betraktelig kvinneandel av kunstinnkjøp under Koronapandemien?

Hanna Horsberg Hansen har skrevet om kunstnerskapet til den nylig avdøde samiske kunstneren Aage Gaup, som siden 1970-tallet formidlet politiske budskap med sin kunst.

Kunstkritiker Øystein Voll synes Marianne Bjørnmyrs utstilling «Epitaph» i Stormen kunst/dájdda er en sakral opplevelse. Der gjenskapte tapte artefakter skaper en spenning mellom tid og rom; fra maya- og azteckulturer i Sør-Amerika til rydningssamer i Nord-Norge.

I utstillingen «Kamppailu / Fight» løfter Lappland Kunstnerforbund frem unge kvenske kunstnere, og setter en mer inkluderende kuratorisk praksis på agendaen. Gyrid Øyen har snakket med kuratorgruppen forankringen av utstilling i det kvenske miljøet.

Les også intervjuet med den utstillingsaktuelle Tromsøkunstneren Marsil Andelov Al-Mahamid som bruker broderi til å sette fokus på historisk minne og integrering.Årsabonnement og enkeltutgaver bestiller du på nett via tekstallmenningen.no

Se Kunst Magasin utgis fire ganger i året. I hver utgivelse som er på over 50 sider, kan du lese kunstkritikk, reportasjer, artikler og intervjuer med kunstnere, m.m.

Tidsskriftet Se Kunst Magasin gir innsikt og kjennskap til aktuelle kunstutstillinger, kunstnere, prosjekter, arrangementer, utlysninger og annen aktivitet på kunstscenen i nord. Som eneste tidsskrift for kunst i Nord-Norge har Se Kunst Magasin et sterkt nordnorsk feste med et stort antall lesere og abonnenter i Nordland, Troms og Finnmark, samt privatpersoner, kunstinstitusjoner og kulturaktører i resten av landet.

Privat abonnement 369 kr. / Fire utgaver i året levert hjem rett i postkassen.
Bedriftsabonnement 669 kr. / Motta tre eks. av fire utgaver i året.
Enkeltutgaver 105 kr. 

Betalingsalternativer:

Faktura eller
Abonnementet er løpende til det blir sagt opp.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille abonnement gjennom oss, ta kontakt så ordner vi det!

Kontakt redaksjonen: magasin@sekunst.no eller post@sekunst.no