Mars-utgaven av Se Kunst Magasin kan nå kjøpes på nett!

Les om bekymringen til Árran Lulesamisk senter om lite eller manglende midler til de samiske institusjonene i Nordland for å forvalte samlinger av samisk samtidskunst. De har fått donert 15.000 kunstverk av den samiske kunstneren Hans Ragnar Mathisen, men mangler visningsrom og fast bevilgning for å forvalte og formidle kunstsamlingen. Øystein Voll har konfrontert både Sametinget og Nordland fylkeskommune om situasjonen.

SE KUNST MAGASIN

Inger Emilie Solheim undrer seg i sin kritikk av «Stimuli 5» hvorfor ikke Nordnorsk Kunstmuseum benyttet sine stimuleringsmidler til å øke betraktelig kvinneandel av kunstinnkjøp under Koronapandemien?Hanna Horsberg Hansen har skrevet om kunstnerskapet til den nylig avdøde samiske kunstneren Aage Gaup, som siden 1970-tallet formidlet politiske budskap med sin kunst.

Kunstkritiker Øystein Voll synes Marianne Bjørnmyrs utstilling «Epitaph» i Stormen kunst/dájdda er en sakral opplevelse. Der gjenskapte tapte artefakter skaper en spenning mellom tid og rom; fra maya- og azteckulturer i Sør-Amerika til rydningssamer i Nord-Norge.

I utstillingen «Kamppailu / Fight» løfter Lappland Kunstnerforbund frem unge kvenske kunstnere, og setter en mer inkluderende kuratorisk praksis på agendaen. Gyrid Øyen har snakket med kuratorgruppen forankringen av utstilling i det kvenske miljøet.

Les intervjuet med den utstillingsaktuelle Tromsøkunstneren Marsil Andelov Al-Mahamid som bruker broderi til å sette fokus på historisk minne og integrering.

DET SKJER MYE PÅ KUNSTSCENEN I NORD - VI FØLGER MED!

Tidsskriftet Se Kunst Magasin gir innsikt og kjennskap til aktuelle kunstutstillinger, kunstnere, prosjekter, arrangementer, utlysninger og annen aktivitet på kunstscenen i nord. Som eneste tidsskrift for kunst i Nord-Norge har Se Kunst Magasin et sterkt nordnorsk feste med et stort antall lesere og abonnenter i Nordland, Troms og Finnmark, samt privatpersoner, kunstinstitusjoner og kulturaktører i resten av landet.

Årsabonnement og enkeltutgaver bestiller du på nett via tekstallmenningen.no

Privat abonnement 369 kr. / Fire utgaver i året levert hjem rett i postkassen.
Bedriftsabonnement 669 kr. / Motta tre eks. av fire utgaver i året.
Enkeltutgaver 105 kr. 

Betalingsalternativer:

Faktura eller
Abonnementet er løpende til det blir sagt opp.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille abonnement gjennom oss, ta kontakt så ordner vi det!

Kontakt redaksjonen: magasin@sekunst.no eller post@sekunst.no