Vårutstillingen 2021 – Hilde Honerud, Kjersti Vetterstad

Kjersti Vetterstads kortfilm i Stormen Kunst/dájdda er vakker. Den har et rikt billedspråk og et pirrende lydbilde som fenger fra første scene. Her berøres komplekse spørsmål tilknyttet identitet og utnyttelse av naturen, alt med et preg av en skremmende uvisshet.

KUNSTKRITIKK

"Vårutstillingen 2021 – Hilde Honerud, Kjersti Vetterstad"
8. – 29. mai 2021 Atelier NŌUA og Stormen Kunst/dájdda, Bodø
Tekst: Sofia Lång – frilans kunstskribent
Foto: Hilde Honerud / Kjersti Vetterstad/ Dan Mariner
Publisert i septemberutgaven 2021 | Se Kunst Magasin nr 03 2021

KUNSTKRITIKK
Drømmer, ønsker og begjær

I Atelier NŌUA problematiserer Hilde Honerud vårt forhold til hverdagens billedflom med fotografier som hentyder til det dokumentariske. Gjennom en dempet realisme, og med motiver som kommuniserer menneskelig integritet, krever bildene noe av oss – som betraktere.

Vårutstillingen ble etablert i 1976 for å gi fotografiet sin rettmessige plass som kunstform på den norske kunstscenen. Vårutstillingen er kunstnerjuryert, og vises hvert år på Fotogalleriet i Oslo. Årets 40. utstilling arrangeres for første gang med en satellittutstilling hos Atelier NŌUA og i Stormen Kunst/dájdda i Bodø.

Fotografiene til Hilde Honerud som stilles ut hos NŌUA karakteriseres av en klarhet og skarpstilt dynamikk. Bildene viser motiver av kropper i bevegelse; et akrobatisk sprang høyt opp i luften, sirlige armer som er snudd rundt hverandre, en myk rygg som har gått ned i bru, en lett bøyd nakke og krumme skuldre. Bildene er et utvalg fra Honeruds fotoserie «The Contrast Between the Photographed Moment and All Others», som kunstneren har jobbet med i de siste tre årene.

Les hele kunstkritikken i høstutgaven av Se Kunst Magasin Nr. 3 / 2021 i september.
Tidsskriftet bestilles online på tekstallmenningen.no

Du kan også bestille årsabonnement og motta 4 utgivelser i året.