Møt kunstnerduoen Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm

SE KUNST inviterer til KUNSTBLIKK med 2 kunstnere som i tre tiår har laget prosjekter i utradisjonelle formater med refleksjoner omkring samfunn, mennesket og natur.

KUNSTBLIKK
16.03.2019

KUNSTBLIKK er et nytt formidlingskonsept med mål å fremheve den nordnorske kunstscenen og belyse profesjonelle kunstnerskap og aktuelle kunstprosjekter.KUNSTBLIKK er for alle som har interesse for og ønsker å lære mer om dagens samtidskunst. 

KUNSTBLIKK - se, lytt og snakk om kunst
LØRDAG 16.MARS KL. 10:00

STED: STORMEN BIBLIOTEK
Sted: Stormen bibliotek, Bodø.

I august 2018 rodde kunstnerparet Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen i en liten nordlandsbåt fra Gildeskål til Tromsø. En båt som kunstnerne pusset opp sammen med en båtbygger før ferden langs nordlandskysten. Roturen har blitt ett av duoens større kunstprosjekter. Stående i et naust utenfor Tromsø kunstforening har båten gått fra å være en bruksgjenstand til å bli en representasjon av noe annet og større enn båten – en dokumentarskulptur som prøver å dokumentere en kunsthendelse, ifølge Holms egen beskrivelse.

I tre tiår har Holm og Jørgensen laget prosjekter i utradisjonelle formater med refleksjoner omkring samfunn, mennesket og natur. Kunstnerduoen startet sin kunstneriske praksis sammen tidlig på 90-tallet da de møttes på Kunstakademiet i Trondheim. Under studietiden startet de det kunstnerdrevne utstillingsstedet Galleri m. balkong i sitt private hjem der de undersøkte hva kunst er og hvordan den oppstår.

I 2003 ble det steds-spesifikke kunstprosjektet Sørfinnset skole / the nord land etablert i Gildeskål i samarbeid med thailandske kunstnerne. Prosjektet retter fokus mot økologi, naturbruk, dialog og sosialt engasjement. Holm og Jørgensen skaper en kunst som ikke nødvendigvis skal selges eller lages for å stilles ut, men som oppstår i samarbeid med lokalsamfunnet og skaper koblinger mellom kunsten og livet, kunsten og samtiden.

Les mer om prosjektet deres på bloggen http://sorfinnsetskole.blogspot.com/

Medvirkende bidragsytere:
Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen, kunstnere
Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunsthistoriker
Karolin Tampere, kunstner og kurator, Nordnorsk kunstnersenter
Kristoffer Dolmen, direktør og kurator, Samisk senter for samtidskunst i Karasjok.
Henrik Sørlid, kunstner

Seminaret er gratis og åpent for alle!

Se program, (last ned PDF)