Irene Nordli - "You can't hold back spring"

SKINN fortsetter samarbeidet med Nasjonalmuseet og tilbyr våre medlemmer utstillingen 'You can't hold back spring' av Irene Nordli med oppstart høsten 2008. Utstillingen viser fem verk, hvert bestående av flere deler, med ulike arbeider som Irene Nordli har laget på Porsgrunn Porselænsfabrik i 2007.

UTSTILLINGSTURNÉ 2008-2009

Høsten 2007 innledet SKINN et samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur om visning og formidling av utstillingen LydSpor, produsert av Nasjonalmuseet, til 14 visningssteder i Nord-Norge. Utstillingen retter seg i innhold og form særlig til barn og unge, og har i samarbeid med DKS – Nordland og DKS-ansvarlige i den enkelte kommune blitt formidlet til tusenvis av skoleelever det siste halve året. De positive erfaringene med denne utstillingen gjør at SKINN kan tilby sitt nettverk av utstillingssteder en ny utstilling produsert av Nasjonalmuseet fra høsten 2008.

Denne gangen en utstilling som i like stor grad retter seg til både barn og voksne.

You Can't Hold Back Spring.

Utstillingen viser fem verk, hvert bestående av flere deler, med ulike arbeider som Irene Nordli har laget på Porsgrunn Porselænsfabrik i 2007. Arbeidene er laget av høybrent porselen, et svært sterkt materiale som tåler mye. Nordli har laget arbeider som skal plasseres på gulv og på vegg. Det største arbeidet, "You Can't Hold Back Spring", består av syv hybridlignende skulpturer, en blanding av mennesker og dyr, plassert i en ring. På vegg og på sokkel vises seks tablåer med tittel "Slagmark i porselen 1-6", og i tillegg vises en serie med skulpturer formet som egg. Omvisninger og aktiviteter tilknyttet utstillingen ledes av egen kunstformidler. Utstillingen spiller mye på humor og har et stort formidlingspotensiale.

I utstillingskatalogen kan man bl.a. lese denne introduksjonen til utstillingen: ”- I Irene Nordlis bildeverden har alt lik verdi. Her er ingen plass for snobberi eller elitetenkning. Gammelt porselen føyes sammen med nytt, og inngrodde materialhierarkier settes på hodet. Men alt er ikke rosenrødt. I flere av hennes arbeider finnes en dystopisk femtidsvisjon med temaer som miljøødeleggelse og geneksperimentering. Isbjørnene fra Porsgrund Porselænsfabrik har mistet sin uskyld og er transformert til hybrider av dyr og mennesker. Rokokkoens idealiserende porselensansikt er blandet med ”grøss og gru” fra virkeligheten”.

Irene Nordli er født i Oslo i 1967. Hun tok hovedfag i keramikk ved Kunsthøgskolen i Bergen i 1996. Etter dette har hun hatt mange separatutstillinger rundt om i landet. Nordli har deltatt på uttallige gruppe- og kollektivutstillinger i inn og utland, og har videre stått for mange utsmykkingsoppdrag. 

Planlagte visningssteder i Nordland, Troms og Finnmark:
Bodø kunstforening
Alta kunstforening
Vadsø kunstforening
Gjenreisingsmuseet, Hammerfest
Harstad kunstforening
Andøy kunstforening
Narvik kunstforening
Hadsel kunstforening
Øksnes kunstforening
Atelier Lofoten
Hamarøy kommune
Fauske kunsforening
Alstadhaug kunstforening
Rana kunstforening