"Arne & Carlos – eit ferdaminne"

Designerduoen Arne & Carlos består av norske Arne Nerjordet og svensk-spanske Carlos Zachrison. De to har skapt seg et navn innenfor den internasjonale motebransjen med sin boblende fantasi, humor og evne til nyskaping.

UTSTILLINGSTURNÉ 2013-2014

Turnéperiode: 19.09.2013-01.06.2014
Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.
Turné og formidling i Nord-Norge: Se Kunst i Nord-Norge. 2013-2014

Arne & Carlos presenterte sin første kolleksjon i 2002 og ble året etter invitert til å vise sine klær under moteuken i Paris. De har laget feminine klær med inspirasjon fra vidt ulike kilder, som Dolly Parton, japanske bretteteknikker og norske folkedrakter. I den senere tid har de konsentrert seg om design av strikkeplagg. Strikkeplaggene er inspirert av motiver fra tradisjonelle norske mønstre – men er samtidig slående annerledes i fargevalg og snitt. Utstillingen skal gi publikum informasjon, innsikt i og ikke minst glede av denne viktige norske designerduoen. Gjennom egenaktivitet og workshop skal også publikum inspireres til skapende arbeide.

Krav til turnélokale:
Utstillingen krever 120-130m2. Lokalene må være låsbare og ha vakthold i åpningstiden. De må ha stabilt inneklima, jevnlig rengjøring og god strømtilgang. Det må være god lagringsplass for transportkasser.

Prosjektgruppe:
Yngvill Aagaard Sjöösten (Prosjektleder) , Benedikte Sunde (Kurator DogA), Helga Gravermoen (Kurator formidling/nettverksansvarlig), Ragna Jacobsen (Utsillingsdesigner), Christopher Gjerde (Utstillingstekniker), Ida Strøm-Larsen (Logistikk), Ida Bronken (Konservator)

Om utstillingen (last ned PDF)

Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet
Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet
Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet
Foto: Børre Høstland, Nasjonalmuseet