Publikasjon "Mitt Landskap - senmodernisme i dialog med samtidskunst"

Over 14.000 besøkende har sett utstillingen "Mitt Landskap" som turnerte i Nordland og Finnmark fra 2016 til 2018. Nå har hele utstillingsprosjektet blitt til bok.

Publikasjon for salg

Utstillingen Mitt Landskap tok utgangspunkt i den nordnorske kunstneren Gunnar Tollefsen (f. 1933) for å sette hans kunstnerskap i dialog med en yngre generasjon av norske samtidskunstnere. Boken som har fått tittelen Mitt Landskap - senmodernisme i dialog med samtidskunst inneholder bilder og presentasjoner av kunstnerne og deres arbeider i utstillingen. I tillegg har kunsthistorikeren Gunnar Danbolt skrevet et essay som tar et nærmere blikk på hva denne dialogen mellom den eldre modernisten og de yngre kunstnerne gir av fruktbare perspektiver på kunsten.

Resultatet av disse dialogene er blitt at både Gunnar Tollefsens malerier og skulpturer har fått utvidet betydning, samtidig som alle de syv dialogpartnernes egne arbeider også har fått et større meningspotensiale enn de ellers ville hatt. Så dette har vært en vinn-vinn-situasjon for alle de åtte kunstnerne. Men også vært en demonstrasjon som har vist oss at det kunsten gjør og utretter er viktigere enn hva den måtte være, og det er jo det nye holdningen som den prosessuelle kunsten har ført med seg.

Kunstnere som deltok i utstillingsprosjektet var Siri Austeen (f. 1961), HC Gilje (f. 1969), Linn Halvorsrød (f. 1980), Johanne Hestvold (f. 1988), Edvine Larssen (f.1977), Olav Christopher Jenssen (f. 1954), Vemund Thoe (f. 1980) og Gunnar Tollefsen (f. 1933). 

Mitt Landskap var en utstilling initiert og produsert av Se Kunst i Nord-Norge som ble først vist i under Bodø Biennale 2016. Kuratorteam: Eva Skotnes Vikjord (Se Kunst i Nord-Norge) og Torill Østby Haaland (Nordnorsk Kunstnersenter). I august var det boklansering i Kulturfabrikken på Sortland med foredrag av Gunnar Danbolt, professor i europeisk kunsthistorie ved Universitet i Bergen.

Pris 280,- + porto
Ta kontakt med Se Kunst i Nord-Norge for bestilling: Send mail til post@sekunst.no

Relaterte artikler