Møt kunstneren Bjørg Heggstad Jakhelln i Bodø kunstforening

SE KUNST inviterer i samarbeid med Bodø kunstforening til KUNSTBLIKK.
Vi møter kunstneren i samtale med kunsthistoriker Svein Aamold i forbindelse med åpning av hennes utstilling.

21.MARS 2020 - AVLYST
10.03.202013:48 SE KUNST

ARRANGEMENTET ER AVLYST

KUNSTBLIKK
er et nytt formidlingskonsept med mål å fremheve den nordnorske kunstscenen og belyse profesjonelle kunstnerskap og aktuelle kunstprosjekter. KUNSTBLIKK er for alle som har interesse for og ønsker å lære mer om dagens samtidskunst. 

KUNSTBLIKK - se, lytt og snakk om kunst

Bjørg Heggstad Jakhelln født i Horten i 1940, bor og arbeider i Bodø. I forbindelse med kunstnerens jubileumsår og utstillingsåpning i Bodø kunstforening 21. mars kl. 13:00, inviterer vi i samarbeid med Bodø kunstforening til et KUNSTBLIKK på Jakhellns kunstnerskap. 

Fra kunstneren selv:
-Fra mitt atelier i Bodø ser jeg hav og fjell i skiftende lys, daglig. Naturen i nord gir nye impulser til mitt maleri. Arkitektur og poesi inspirerer også. Jeg arbeider med oljemaleri, gouache, foto og med tredimensjonale objekter.
I mitt billedspråk er jeg opptatt av å utforske hvordan illusjoner av rom oppstår når ulike geometriske former settes mot hverandre. Linjenes retninger skaper rom i forhold til billedets flate. Formspråket tenderer mot minimalisme i den forstand at jeg vil redusere formene til så få flater som mulig for å oppnå de romvirkningene jeg vil fram til. Billedets ekspressivitet ligger mye i fargebruken. Jeg ønsker at flatene skal framstå som tilsynelatende monokrome. Men det er de helt klart ikke, de er derimot fulle av nyanser og teksturer. Fargene understøtter hverandre og bygger hverandre opp. Bildets uttrykk er i stor grad en funksjon av en intuitiv bruk av farge og tekstur i et spill mot de enkle geometriske formene.

Bio:
Bjørg Heggstad Jakhelln har sin utdanning i Edinburgh Collage of Art (1959 -63). Hun har deltatt på et stort antall utstillinger i inn og utland, har mange offentlige innkjøp ( f.eks. Oslo Kunstindustrimuseum) i tillegg til utsmykkingoppgaver, som på Tromsø Universitet.
http://bjorgjakhelln.no

Les mer om utstillingen hos Bodø kunstforening 


- KUNSTBLIKK er gratis og åpent for alle!

Last ned program (PDF)

Relaterte artikler