L

Meld deg på nyhetsbrev!

w

"Conventus" - et møte mellom samiske kunstnere. Utstillingen åpner i Sortland kunstforening 21.mars

Utstillingen Conventus er et kuratorisk samarbeid mellom SDG og Se Kunst i Nord-Norge. Kuratorer: Kristoffer Dolmen og Elise Cosme Hoedemakers. Utstillingen er et samarbeid mellom Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst og RDM/Samisk Kunstmagasin i Karasjok.

UTSTILLINGEN ER AVLYST
03.03.202009:39 SE KUNST

"Conventus" - et møte mellom samiske kunstnere
21. mars - 25. april i Sortland kunstforening, galleri Ariblå
Tekst: Sortland kunstforening

Utstillingen danner et møte mellom kunstnere fra ulike perioder og ulike generasjoner av samiske kunstnere, fra John Savio (f. 1902) til Ragna Misvær Grønstad (f. 1984), som har det til felles at de arbeider med ulike grafiske teknikker. Utstillingens tittel Conventus er hentet fra et tresnitt av Geir Tore Holm; ordet kan ha ulike betydninger, hvorav to er møte og samling.

Kunstnere:
Thomas Colbengtson, Eva Eira, Aage Gaup, Ragna Misvær Grønstad, Trygve Lund Guttormsen, Geir Tore Holm, Arnold Johansen, Iver Jåks, Oddmund Kristiansen, Hans Ragnar Mathisen, Inga Nordsletta Pedersen, John Savio, Katarina Pirak Sikku, Lena Stenberg og Kristin Tårnesvik.

Det kuratoriske arbeidet med utstillingen er et samarbeid mellom SDG og Se Kunst i Nord-Norge. Kuratorer: Kristoffer Dolmen og Elise Cosme Hoedemakers.

Utstillingen er et samarbeid mellom Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst og RDM/Samisk Kunstmagasin i Karasjok. Det tverrfaglige samarbeidet er støttet av Kulturrådet og er del av prosjektet: Samisk metode for kunstformidling 2019 – 2021.

Arrangør: Sortland kunstforening. Les mer

Conventus vises i Rana kunstforening 10.september – 25. oktober.

Relaterte artikler