Vadsø kunstforening åpner nytt galleri - en ny møteplass midt i sentrum

Lørdag 8. februar åpner det et splitter nytt galleri i et gammelt lokale i Vadsø sentrum.
Vadsø kunstforening har i over 4 måneder jobbet iherdig med spakkling, maling, gulvlegging og planlegging av Vadsøs nye møteplass midt i sentrum.

Pressemelding om åpning av nytt galleri. Tekst og foto: Vadsø kunstforening

Vadsø kunstforening fikk i høst 200 000 fra Norsk Kulturråd, og 150 000 til fra Sparebank1 sitt fond «Samfunnsløftet» for å omgjøre den gamle Narvesen-kiosken til et sted der kunst og kunsthåndverk kan stilles ut og evt kjøpes. I de nye lokalene er det foruten det ordinære utstillingsrommet plass til prosjektgalleri der unge kunstnerspirer eller andre som har en kreativ ide kan få prøve seg. Sist men ikke minst blir det mulighet å få kjøpt både grafikk, keramikk, smykker og kunstfotografier i galleriets lille butikk.

Fin-fin åpning
 -Det har vært en krevende tid med mye dugnadsarbeid og heftig organisering. Men det blir så bra, og vi gleder oss veldig til lørdag 8. februar da vi er skikkelig i gang og skal åpne med spennende sang, avduking av nytt navn som folk har vært med å foreslå, litt små smaker av finnmarksmat og god drikke til. Det hele blir åpnet av en av kulturtoppene i nord og gode samarbeidspartnere.

 -Vi ønsker å skape liv og aktivitet i sentrum i en by som preges av nedgangstider og tomme næringslokaler. Nå har vi fylt et av dem med liv og kreativitet. Vi tror at folks skaperkraft kan være med å snu en negativ samfunnsutvikling og kan gi folk i Varanger og Vadsø tro på sin egen historie, identitet og framtid i vår lille by, sier Milch Gebhardt, som håper mange tar turen innom galleriet midt på dagen lørdag 8.februar.  Kunstneren som får æren av å være første utstiller i galleriet er Philipp Spillmann. Spillmann er smykkekunstner og lager verk av gjenbruksmaterialer. Han er opprinnelig fra Sveits men har jobbet og bodd i Kautokeino siden 2001.

Hva betyr det for Vadsø at vi får dette galleriet?
- Vi tror at det å se kunst, skape kunst og møte kunstnere for å samtale om hva livet består i uttrykt gjennom kunst, kan gi mening for både barn og voksne. Dessuten tror vi at det er positivt med liv og aktivitet i sentrum og håper det kan bli et møtepunkt for mange. Om noen bærer på en kreativ drøm, kontakt oss. Vi vil vise fram nye kreative stemmer.

For mer informasjon:

Monica Milch Gebhardt, tlf: 97153929  vadsokunst@gmail.com