Seks millioner til kunstsatsing i Nord-Norge

Regjeringen har satt av over seks millioner kroner i statsbudsjettet til Nordnorsk Kunstmuseum. Tre millioner skal brukes til å bygge opp en avdeling i Bodø.

AKTUELT

– Dette er en veldig god nyhet. Dette er friske penger som nå tilføres kunstfeltet i nord, sier en kjempeglad Kirsti Saxi, fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland fylkeskommune.

Godt forarbeid

Saxi har sammen med flere aktører jobbet med å få en filial av Nordnorsk Kunstmuseum til Bodø i over ett år. Nå legger regjeringen inn pengene som trengs.

– Dette er en kraftfull satsing som gjør Nordnorsk Kunstmuseum i stand til å ta en større plass i formidling av kunst i nord, sier Line Fusdahl, administrerende direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum.

Allerede godt i gang

Det er Postgården i Bodø som er tiltenkt arena for en museumsavdelingen.

–Dette er en fantastisk plassering som ligger sentralt i byen. Vi har allerede vært i kontakt med huseier og har planene klare for ombyggingen fra posthus til kunstmuseum. Vi gleder oss, og håper å kunne åpne filialen av Nordnorsk Kunstmuseum i Bodø i september 2022, i forbindelse med festivalen Bodø Biennale, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.

Relaterte artikler