På rød løper inn i ruinene

Det gamle industrieventyret i Salangen i Sør-Troms hadde knapt begynt før det ble avsluttet. Salangen Biennale 2021 arrangeres over hundre år etter i betongruinene etter den flyktige jernmalmindustri innerst i Salangsfjorden.

ARTIKKEL
14.09.202113:11 Se Kunst Magasin

Tekst: Astrid Fadnes
Publisert i høstutgaven 2021 | Se Kunst Magasin nr 03 2021

Når vår skribent Astrid Fadnes besøker biennalen blir hun møtt av en 80 meter lang rød løper som strekker seg opp den smale grusveien gjennom den grønne skogen. Den er klissvåt av regnet, men like fullt nærmest lyser den opp som en vennlig velkomstgest og tydelig veiviser. En staselig uniformert portier leder henne og søndagens publikum på veien til ruinparken etter det enorme produksjonsanlegget for å se kunstverk av norske og internasjonale kunstnere. På røffe svære betongvegger henger ett av Grete Johanna Neseblod sine to svarte faner utført i tekstil, skinn og tråd med malte motiver av ulv med store melkesprengte patter og en slange.

Les Astrid Fadnes artikkel i den kommende høstutgaven av Se Kunst Magasin Nr. 3 / 2021 som utgis i september.

Har du husket å fornye abonnementet ditt? Lyst til å motta tidsskriftet i postkassen? Abonnement bestiller du på nett via tekstallmenningen.no

KAMPANJEPRIS FOR FØRSTE ÅR MED BETALT ABONNEMENT
Privat abonnement 369 kr. / Fire utgaver i året levert hjem rett i postkassen.
Bedriftsabonnement 669 kr / Motta tre eks. av fire utgaver i året.
Enheltutgaver kr. 105,-