På rød løper inn i ruinene

Det gamle industrieventyret i Salangen i Sør-Troms hadde knapt begynt før det ble avsluttet. Salangen Biennale 2021 arrangeres over hundre år etter i betongruinene etter den flyktige jernmalmindustri innerst i Salangsfjorden.

14.09.202113:11 SE KUNST

Når vår skribent Astrid Fadnes besøker biennalen blir hun møtt av en 80 meter lang rød løper som strekker seg opp den smale grusveien gjennom den grønne skogen. Den er klissvåt av regnet, men like fullt nærmest lyser den opp som en vennlig velkomstgest og tydelig veiviser. En staselig uniformert portier leder henne og søndagens publikum på veien til ruinparken etter det enorme produksjonsanlegget for å se kunstverk av norske og internasjonale kunstnere. På røffe svære betongvegger henger ett av Grete Johanna Neseblod sine to svarte faner utført i tekstil, skinn og tråd med malte motiver av ulv med store melkesprengte patter og en slange.

Les Astrid Fadnes artikkel i den kommende høstutgaven av Se Kunst Magasin Nr. 3 / 2021. Den kommer i september. Har du husket å fornye abonnementet ditt? Lyst til å motta tidsskriftet i postkassen? Bestill online på tekstallmenningen.no

https://tekstallmenningen.no/butikk/kunst-kultur/se-kunst-magasin-02-2021/