Ny daglig leder ved Nordnorsk kunstnersenter

Nordnorsk kunstnersenter har ansatt Marianne Hultman som ny daglig leder. Hun tiltrer stillingen i mai 2022.

AKTUELT

Klipp fra pressemelding fra Nordnorsk kunstnersenter 11.januar 2022.

 

Marianne Hultman. Foto: Patrick Miller


Hultman kommer fra stillingen som kunstnerisk og daglig leder ved Oslo Kunstforening. Hennes lange ledererfaring, og det solide avtrykket hun har satt i Oslos kunstliv, er noe av det som gjør at Nordnorsk kunstnersenter ser fram mot spennende tider.

Marianne Hultman har over 20 års erfaring i kunstverdenen, og 15 års ledererfaring. Bak seg har hun kuratorstudier fra Konstfack i Stockholm og studier i kunsthistorie fra Göteborgs universitet. Mellom 2002 og 2007 var hun kurator på Norrköpings konstmuseum. I løpet av årene ved Oslo Kunstforening har hun initiert og produsert en lang rekke utstillinger, utvekslinger og samarbeid, både nasjonalt og internasjonalt. De siste årene har Hultman også vært kunstpolitisk engasjert, blant annet for å oppnå bedre utstillingsforhold for kunstnere, og for å rette oppmerksomheten mot de små og mellomstore samtidskunstinstitusjonene og den verdien de bidrar med til samfunnet.


Styreleder for Nordnorsk kunstnersenter Silja Skoglund har dette å si om ansettelsen:

- Det er med stor glede jeg ønsker Marianne Hultman velkommen som daglig leder på NNKS. Hultman har gjennom årene jobbet med mange kunstnere fra ulike disipliner, verdensdeler og med ulike referanserammer. Hun er uredd og direkte, og jeg tror hennes blikk og spennende innfallsvinkler vil gagne vårt arbeid for kunst i hele landsdelen.

Marianne Hultman sier dette om sin nye jobb:

- Jeg ser virkelig frem til å lære å kjenne mine nye kollegaer på Nordnorsk kunstnersenter, og til å bli bedre kjent med Lofotens og Nord-Norges samtidskunstscener. Det er et, for meg, nytt og spennende utsiktspunkt å studere verden ut ifra. Nordnorsk kunstnersenter har lokale, regionale og internasjonale oppdrag, som omfatter utstillinger og kunstneropphold i Svolvær, samarbeider over hele Nord-Norge, samt Lofoten International Art Festival (LIAF). Det gir en solid grunn for å skape møter mellom kunst og mennesker.

Kontaktinformasjon NNKS
Konstituerte daglige leder: Torill Østby Haaland, tlf. 95720149, e-post torill@nnks.no.

Eller styreleder: Silja Skoglund, e-post post@nnks.no.