Møt kunstneren Linn Rebekka Åmo i samtale med kunsthistoriker Øystein Voll

KUNSTBLIKK er et formidlingskonsept med mål å fremheve den nordnorske kunstscenen og belyse profesjonelle kunstnerskap og aktuelle kunstprosjekter. KUNSTBLIKK er for alle som har interesse for og ønsker å lære mer om dagens samtidskunst.

KUNSTBLIKK - se, lytt og snakk om kunst

KUNSTBLIKK 14.DES. 2021
15.11.202113:29 SE KUNST

KUNSTBLIKK 14.desember kl. 18:00
Sted: Valkyrien - Kafe og galleri, Gamle Riksvei 51, Bodø

Se Kunst i Nord-Norge inviterer til KUNSTBLIKK hvor vi retter blikket mot tekstilkunstner Linn Rebekka Åmo sitt kunstnerskap.Linn Rebekka er for tiden aktuell med tekstilverket "La det få vokse" som ble tatt ut til Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling -  den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge.

Linn Rebekka arbeider med sosiale landskap i tekstil. Landskapene i arbeidene omfavner uformelle og formelle systemer som vi finner hos forskjellige grupper mennesker. Hun bruker abstrakte former og farger for å understreke og belyse sosiale strukturer. Hun arbeider med tekstiler i forskjellige format og varianter, som hun samler, klipper, limer og syr. Resultatet blir tekstilarbeider med maleriske kvaliteter.

Linn Rebekka Åmo er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Bergen og bor og arbeider i Bodø. Hun har de senere år blant annet vist arbeider ved Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere, Festspillene i Nord-Norge, NNBK jubileumsutstilling, Prosjekt 67. Bodø, Bodø kunstforening, Tromsø kunstforening, Trøndelagsutstillingen, Den Nordnorske Kunstutstilling og Høstutstillingen, mm.
Bildearkiv: http://linnrebekkaamo.no/

Øystein Voll (Vesterålen), er frilans skribent, kunstkritiker og forfatter. Han har lang erfaring som formidler i Den kulturelle skolesekken med kunst- og arkitekturprosjekter fra Nasjonalmuseet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, LIAF og Nordnorsk Kunstmuseum. Han har også erfaring som produsent og inspisient for flere scenekunstproduksjoner. Han har mastergrad i kunsthistorie fra UiO og NTNU.


Velkommen til en trivelig førjulskveld. KUNSTBLIKK er gratis og åpent for alle!
Valkyrien - Kafe og galleri som ligger i Nordland Kultursenter, har åpen bar hvor det er mulig å kjøpe forfriskninger.

"La det få vokse" (2021). 1024x699
, click to open in lightbox

Relaterte artikler