Harald Solberg - en inspirerende kunstner og kunstformidler med et stort engasjement for kunsten

Nå ved slutten av 2020, like før julehøytiden inntar våre liv, er det tid for ettertanke.
Budskapet i sommer om at Harald Solberg var gått bort kom overraskende og ble mottatt med tristhet og sorg. Han var en markant person i kunstmiljøet og tomrommet etter han har blitt bredt omtalt i det norske visuelle kunstfeltet. Harald har skapt grunnleggende verdier for kunstfeltet gjennom sitt arbeid i hele spektret fra kunsten til formidler.

MINNEORD

11.12.2020 av Eva Skotnes Vikjord, daglig leder | Se Kunst i Nord-Norge


Fra 1997 og frem til sin død var han direktør/kurator ved Bomuldsfabriken kunsthall i Arendal, hvor han utviklet stedet til en anerkjente kunstinstitusjon med samtidskunsten som hovedsatsingsområde. Gjennom hans tid der har stedet markert seg ved solide produksjoner, høy utstillingskvalitet og en klar profil som visningssted. Med sin tilhørighet i Nord-Norge deltok Harald som kunstner i en av SKINNs (SE KUNST) landsdelsdekkene turnéutstillinger «Keramikkutstilling 1997/98», sammen med 2 andre kunsthåndverkere Astrid Sleire og Marit Landsend. Utstillingen turnerte i hele landsdelen i 8 måneder. 

Harald har gjennom mange år vært en viktig samarbeidspartner for SE KUNST. I forbindelse med vårt Kompetanseprogram for Arenautvikling for visuell kunst i Nordland som startet i 2016, var Harald en selvskreven foredragsholder. Her delte han sin kunnskap og erfaring fra utviklingen av Bomuldsfabriken.

Med Haralds bortgang har SE KUNST mistet en inspirerende og alltid imøtekommende samarbeidspartner.

Les Norske kunsthåndverkeres minneord for Harald.