"Jeg er mangfoldig" - Festspillutstillingen i Harstad

Fikk du ikke sett årets Festspillutstilling i Harstad denne sommeren? Kunsthistoriker og kritiker Øystein Voll løfter frem noen av høydepunktene i denne ambisiøse og viktige utstillingen.

KUNSTKRITIKK

Kunstkritikk av «JEG ER MANGFOLDIG» årets Festspillutstilling i Harstad
Tekst: Øystein Voll – kunsthistoriker, frilans skribent og kunstkritiker
Publiseres i septemberutgaven 2021 | Se Kunst Magasin nr 03 2021


«Det første jeg gjør er å sette meg ned på en av benkene ved Jana Winderens 8-kanals lydinstallasjon «Spring Bloom in the Marginal Ice Zone», og lar meg omsvøpe av naturlyder. Så lenge jeg holder øynene lukket fyller lydene meg med fred og glede. Men når jeg åpner øynene og kikker meg rundt er Inghild Karlsens skulpturer «De rødøyde hundene» (1995) foruroligende til stede med sine intense vidåpne røde øyne som stirrer på meg.
Karlsens berømte hunder har blitt vist i mange ulike sammenhenger for å symbolisere verdens uro, fortvilelse og galskap. Så jo mer jeg lytter til naturopplevelsene kommer alvoret sigende inn. Dette er ikke bare et koselig lydverk som skal berolige. Det er en alarm…»
Kunstkritiker Øystein Voll synes noen av kunstverkene i Festspillutstillingen 2021 har dystre budskap om en økologi i krise. Men noen av kunstprosjektene viser også muligheter for håp og vakre opplevelser.

Les hans kunstkritikk av «Jeg er mangfoldig» i Galleri NordNorge i Harstad i den kommende høstutgaven av Se Kunst Magasin Nr. 3 / 2021 i september.

Har du husket å fornye abonnementet ditt? Lyst til å motta tidsskriftet i postkassen? Bestill online på tekstallmenningen.no