Artist in Residence Vesterålen ønsker kunstnere til flere kunstprosjekt

Prosjektet Artist in Residence Vesteraalen (AiRV) er nå ute med sin Open call for fem unike residenser for kunstnere fra hele Europa. Første søknadsfrist er 01. mai.

Pressemelding Prosjektet Artist in Residence Vesteraalen (AiRV), 23.mars 2021

Prosjektet Artist in Residence Vesteraalen (AiRV) er nå ute med sin “open call” til søkere fra hele Europa. Søknadsfristene til opphold i Bø og Andøy ligger nå ute på prosjektets hjemmesider. I løpet av året skal inntil 9 kunstnere komme til Vesterålen for å arbeide, og over prosjektets fire år kan det komme inntil 30 ulike kunstnere til sammen over to perioder. Målet med disse residensene er å bidra til identitets- og kunnskapsutvikling, oppmerksomhet og opplevelser for Vesterålens befolkning. 

Prosjektet har fått sin egen hjemmeside, og kunstnere fra hele Europa kan nå søke seg til Vesterålen. Første søknadsfrist er for Bø kommune 01.mai, som etter planen skal få besøk av sine gjester i august. Her skal de bo og arbeide i 10 dager, og så komme igjen på nytt opphold året etter. Fokuset blir å ligge på Parkvoll, museumsområdet på Vinjesjøen, som Bø kommune og Bø museum arbeider med å utvikle som et sted for lek og kunstopplevelse i friluft.

Les mer på www.airv.no