Voksne 60+ /og pensjonister inviteres til samarbeid med tekstilkunstner

Bodø Biennale og Kiyoshi Yamamoto inviterer byens pensjonister og de over 60 til samarbeid, verksteder og samtaler som del av årets Bodø Biennale

VERKSTED

Et nytt, deltagerbasert verk ved tekstilkunstneren Kiyoshi Yamamoto henvender seg til de som er 60+ og pensjonister i Bodø. Verket vil foregå i forkant, under og etter Bodø Biennale #4. Gjennom en serie verksteder vil samarbeid og medvirkning til produksjon stå sentralt, og prosessen vil påvirke utviklingen i arbeidet. Kiyoshi arbeider med klær, masker og drakter, med bruk og gjenbruk av fargerike tekstiler i ekstravagante uttrykk. Hans tekstile, skulpturelle og performative arbeid settes i sammenheng med synliggjøring av spesifikke grupper i samfunnet og spørsmål om inklusjon, mangfold og økologi.

Hans arbeid til biennalen tilrettelegger for økt sosial deltagelse på tvers av generasjoner og spennende møter mellom folk med forskjellige ferdigheter og bakgrunner. Fram mot sommeren arrangerer vi verksteder i broderi og tekstilfarging.

Onsdag 30. mars mellom kl. 11:30-13:30 treffes vi i Gata (entré) i Stormen bibliotek. Kiyoshi har laget en notatbok «Å drømme», med korte tekster på norsk, lulesamisk og engelsk, som han vil gi i gave til alle over 60. Kiyoshi vil holde flere verksteder i Bodø i tiden framover. Verkstedene gir mulighet for å bli kjent med andre, skape sammen og utveksle erfaringer.

1. verksted: Masker med broderi
Tid: 31. mars - 01. april kl. 10:00 – 14:00, (drop-in, kom når det passer)
Sted: Tusenhjemmet i Bodø. Det kreves ingen forkunnskaper og det er gratis å delta.

2. verksted: Masker med broderi
Tid: 27. april kl. 10:00 – 13:30, (drop-in, kom når det passer)
Sted: Stormen bibliotek, møterommet 2.etg.)
Det kreves ingen forkunnskaper og det er gratis å delta.

3. verksted: Masker med broderi
Tid: 25. mai kl. 10:00 – 14:00, (drop-in, kom når det passer)
Sted: Tusenhjemmet Bodø. 
Det kreves ingen forkunnskaper og det er gratis å delta.

4. verksted: Fargelegging av tekstiler
Tid: 16. og 17. juni,  kl. 11:00 -15:00 på torsdag og 11:00 - 16:00 på fredag
Sted: Beddingen kulturhus, Tolder Holmers vei 4, Bodø
Det kreves ingen forkunnskaper og det er gratis å delta.

Litt om kunstneren
KIYOSHI YAMAMOTO (f.1982) er født i Japan, og vokste vokst i Brasil. Han bor og arbeider i Bergen. KIYOSHI YAMAMOTO (f.1983) er født i Japan, og vokste vokst i Brasil. Han bor og arbeider i Bergen. Han fikk sin mastergrad i kunst fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2013 og har studert ved London College of Fashion og Escola de Belas Arts i Rio de Janeiro. Kiyoshi har en stor interesse for tekstiler, klær og drakter, og gjenbruk av disse, gjerne i relasjon til lite synlige eller underrepresenterte grupper.  

KIYOSHI  jobber blant annet med tekstilfarging, skulptur og performance, og undersøker tematikker knyttet til språk, identitet og eksistens. Han er representert i flere samlinger, inkludert KODE-museet i Bergen og den norske ambassaden i Brasil. Les mer om kunstneren på hans nettside: http://www.kiyoshiyamamoto.com/

M
er informasjon: bodobiennale.no

Kontaktperson for kunstprosjektet:
Produsent og kurator Elise Hoedemakers, mobil 469 40 082, epost: elise@sekunst.no

Bodø Biennale -  for visuell kunst og dansekunst, arrangeres for 4. gang
1. – 4. september 2022.

Arrangører av biennalen er Se Kunst i Nord-Norge og Bodø Arena for Dansekunst (BAREDANS)

Kreativiteten blomstrer
Foto: Kiyoshi Yamamoto
Foto: Kontrafei