Kunstnersamtale og kunsthistorisk foredrag

Kunstnersamtale med kunstner Linn Rebekka Åmo, og foredrag med kunsthistoriker Øystein Voll.
Strømmet arrangement er nå tilgjengelig.

KUNSTBLIKK 28. MARS 2022

KUNSTBLIKK - se, lytt og snakk om kunst

STRØMMET ARRANGEMENT TILGJENGELIG
KUNSTBLIKK 28. MARS 2022 i Litteratursalen i Stormen bibliotek ble filmet og er nå digitalt tilgjengelig. (2 x 45 min.) 

KUNSTNERSAMTALE
Møt kunstneren Linn Rebekka Åmo i samtale med kunsthistoriker Øystein Voll. Blikket rettes på Linn Rebekkas kunstnerskap.

KUNSTHISTORISK FOREDRAG v/ ØYSTEIN VOLL
Tittel: Om det maleriske i Linn Rebekka Åmo´s tekstilkunst. Kunsthistoriske sammenhenger, og slektskap i samtidskunsten.


Linn Rebekka Åmo arbeider med sosiale landskap i tekstil. Landskapene i arbeidene omfavner uformelle og formelle systemer som vi finner hos forskjellige grupper mennesker. Hun bruker abstrakte former og farger for å understreke og belyse sosiale strukturer. Hun arbeider med tekstiler i forskjellige format og varianter, som hun samler, klipper, limer og syr. Resultatet blir tekstilarbeider med maleriske kvaliteter.

Linn Rebekka er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Bergen og bor og arbeider i Bodø. Hun har de senere år blant annet vist arbeider ved Årsutstillingen Norske Kunsthåndverkere, Festspillene i Nord-Norge, NNBK jubileumsutstilling, Prosjekt 67. Bodø, Bodø kunstforening, Tromsø kunstforening, Trøndelagsutstillingen, Den Nordnorske Kunstutstilling og Høstutstillingen, mm.
Bildearkiv: http://linnrebekkaamo.no/


Øystein Voll (Vesterålen), er frilans skribent, kunstkritiker og forfatter. Han har lang erfaring som formidler i Den kulturelle skolesekken med kunst- og arkitekturprosjekter fra Nasjonalmuseet, Kunstmuseet Nord-Trøndelag, LIAF og Nordnorsk Kunstmuseum. Han har også erfaring som produsent og inspisient for flere scenekunstproduksjoner. Han har mastergrad i kunsthistorie fra UiO og NTNU.

KUNSTBLIKK er et formidlingskonsept med mål å fremheve den nordnorske kunstscenen og belyse profesjonelle kunstnerskap og aktuelle kunstprosjekter. KUNSTBLIKK er for alle som har interesse for og ønsker å lære mer om dagens samtidskunst.

KUNSTBLIKK er gratis og åpen for alle!

Produsert av Se Kunst i Nord-Norge 2022

Relaterte artikler