Kunstnersamtale og kulturhistorisk foredrag

Kunstnersamtale med fotokunstner Marianne Bjørnmyr, og foredrag med Steinar Aas, professor i historie ved Nord universitet.

KUNSTBLIKK 07. FEBRUAR 2022
16.03.2019

KUNSTNERSAMTALE
Møt fotokunstner Marianne Bjørnmyr i samtale med frilans skribent og kunstkritiker Sofia Lång. Blikket rettes på Mariannes kunstnerskap. I forbindelse med KUNSTBLIKK er utstillingen Epitaph åpen for publikum.

KULTURHISTORISK FOREDRAG
Historie - minne - kunstOm vår historiske måte å bruke blikket på. Om orden og taksonomi. Om det vi ser og historiebevisstheit. v/Steinar Aas, professor i historie ved Nord universitet.Foto: Øystein Torvaldsen

Marianne Bjørnmyr 
Jobber med undersøkende kunst hvor sentrale temaer omhandler fotografi, autentisitet, kommunikasjon, dokumentasjon og bevis. Gjennom teoretisk og praktisk forskning jobber hun med analog fotografi og har nylig startet arbeid også med installasjoner og objekter. Marianne Bjørnmyr er aktuell med utstillingen «Epitaph» som vises i Stormen kunst/dáidda frem til 13. februar. Utstillingen tar utgangspunkt i gjenstander som er stjålne, plyndret, eller på andre vis er blitt visket ut av historien gjennom menneskelig inngripen.

Marianne har de siste årene stilt ut arbeid blant annet på Buskerud kunstsenter, Unseen Photo Festival i Amsterdam, Peckham24 i London, Kunstquartier Bethanien i Berlin, Babel visningsrom for kunst i Trondheim og Høstutstillingen. Hun har publisert bøkene ‘An Authentic Relation’, ‘Beneath the Salt’ and ‘Shadows/Echoes’.

Marianne Bjørnmyr (f. 1986) bor og jobber som billedkunster i Bodø. Marianne har en mastergrad i fotografi fra London College of Communication, University of the Arts London. Hun driver i samarbeid med Dan Mariner, Atelier NOUA i Bodø, en arena for foto som samtidskunst.
https://www.mariannebjornmyr.com/


Foto: Fakultet for Samfunnsvitskap, Nord universitet

Steinar Aas
Professor i historie ved Fakultet for Samfunnsvitskap, Nord universitet. Han underviser og forsker på moderne historie, og har skrevet Bodøs historie bind 3. I tillegg har tema som historiebruk, historie og film, minnekultur og minnehistorie vært i fokus. 
Les mer på Nord Universitets nettside


KUNSTBLIKK er et formidlingskonsept med mål å fremheve den nordnorske kunstscenen og belyse profesjonelle kunstnerskap og aktuelle kunstprosjekter. KUNSTBLIKK er for alle som har interesse for og ønsker å lære mer om dagens samtidskunst.

KUNSTBLIKK er gratis og åpent for alle!

STRØMMET ARRANGEMENT TILGJENGELIG
KUNSTBLIKK var på 2 x 45 min. og ble strømmet. 
https://sekunst.no/Digitale-opplevelser/Kunstblikk-Marianne-Bjornmyr-digitalt