Torstein Nilsen. Gouache, 210 x255 mm
Torstein Nilsen. Gouache, 210 x255 mm
Torstein Nilsen. Gouache, 210 x255 mm
Geir Wallem. Uten tittel. Ukjent årstall.
Ann Mari Erichsen. Uten tittel. 2013.
Harleik Kristiansen, linoleumstrykk 50 x 70 cm
Torstein Nilsen
Frode Felipe Schjelderup. Portrett 4, akryl på lerret, 200 x 200 mm
Elin Erichsen Blomster i engen 2011 Akryl på plate 29,5 x 39,5 cm

Rå Kunst

Produsent: En samarbeidsproduksjon mellom Sør-Troms museum og Se Kunst i Nord-Norge.

Sør-Troms Museum tar outsidernes verden inn i norsk kunstverden.  Utstillingen Rå kunst er et resultat av museets treårige prosjekt "Utvikling av nasjonalt senter for Outsider Art".Rå kunst er verk av kunstnere som lever og virker avsondret fra den tradisjonelle kunstverdenen gjennom psykiske utfordringer eller sosiale omstendigheter. Denne kunstsjangeren har vært nesten usynlig i Norge. Gjennom utstillingen vil det formidles en sterk norsk tilstedeværelse i Outsider Art/Art Brut eller “Rå kunst”, som er blitt det norske begrepet.

Utstillingen setter søkelys på denne internasjonale kunstsjangeren og viser at Rå kunst finnes også i Norge. Utøvere innen denne kunstformen er sjeldne, og kunstnerne selv har heller ingen store ambisjoner om å bli lagt merke til. Det kunstneriske arbeidet blir brukt av utøverne som en nødvendig redskap for å navigere seg gjennom hverdagen og livet. Kunsten finnes som en sterk kreativ, altoppslukende kraft hos noen mennesker, og den kan overstyre alle andre innflytelser. I Norge finnes det i dag flere fremtredende utøvere innen Rå kunst. Ofte er de kjent i lokalsamfunnet både for sitt umettelige ønske om å skape, for å være annerledes, og for sin evne til å gå sine egne veier.

Et utvalg av seksten kjente og ukjente rå kunstnere er plukket ut. Utstillingen er kuratert av Roanne O`Donell, Galleri NordNorge, Svein Ingvoll Pedersen, Nordnorsk kunstnersenter, Imi Maufe, Galleri VOX, Eva Skotnes Vikjord, Se Kunst i Nord-Norge og Simone Romy Rossner, Trastad Samlinger, Sør-Troms Museum. Blant de som er plukket ut for a vise sine arbeider er Herleik Kristiansen, Geir Wallem, Ann-Mari Erichsen, Frode Felipe Schjelderup, Karly Mikalsens og objekter fra Kristians Hus i Kåfjord.

 

Kontakt: 
Pia Lidvall
koordinator utstilling og formidling, Se Kunst i Nord-Norge
e-post: pia@sekunst.no
tlf: 75 50 66 22
mobil: 911 04 805  

KONTAKT OSS

Se Kunst i Nord-Norge
Telefon: 75 50 66 20
Postadresse: Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.noAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS