Dysthe Design. vær så god, sitt!

Turneperiode: 11.02. - 21.08.2016
Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Sven Ivar Dysthe er en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden. Tilbake i hjemlandet, etter utdannelse ved Royal College of Art i London, brakte han et friskt pust inn i designmiljøet med en stil som var norsk, men med tydelige internasjonale referanser. 

Denne turnéutstillingen viser flere av designerens klassikere.Få andre har som Dysthe vært med på å prege daglige og offentlige miljøer i Norge. Også i Tyskland, Storbritannia og USA er hans møbler utbredt. Laminette, 1001, Planet og Popcorn er blant de mest kjente stolene. Laminette er den mest brukte stol i offentlige miljøer i Norge og de to sistnevnte stolene introduserte popdesign til Norge og er satt i nyproduksjon.

Som industridesigner har Dysthe tegnet en lang rekke produkter – blant annet reoler, kjøkkeninnredninger, og lamper. Mest nyskapende er hans topunkts skibindinger i hardplast: Symmetric, Racer og Micro for Bergans, som utfordret Rottefella-dominansen og bidro til å revolusjonere skibindinger på verdensbasis.

Med utgangspunkt i utstillingen ”Dysthe Design. Swinging 60”som første gang ble vist ved Kunstindustrimuseet sommeren 2013, tilbyr denne turneutstillingen flere av designerens klassikere. Publikum inviteres blant annet til å sitte i et utvalg av de ikoniske møblene og får gjennom utstillingen et unikt innblikk i Dysthes design. Les mer 

Prosjektgruppe:
Yngvill Sjöösten (prosjektleder), Denise Hagströmer (kurator), Widar Halén (kurator), Helga Gravermoen (kurator formidling), Line Kaasine (utstillingsdesigner), Christopher Gjerde (utstillingstekniker), Ida Bronken (turnéutstillingskoordinator), Jøran Pecher (grafisk design) 

Turnéperiode: 11.02.-21.08.2016
Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.
Turné og formidling i Nord-Norge: Se Kunst i Nord-Norge. 
Kontaktinformasjon: Pia Lidvall, koordinator utstilling og formidling, 
tlf. 75 50 66 20 / 911 04 805, e-post: pia@sekunst.no

Omtaler i media:
Nettavisen VOL.no for (Vesterålen Avis, Andøy Posten og Sortland Avisa): Prov deg som møbeldesigner med familien

KONTAKT OSS

Se Kunst i Nord-Norge
Telefon: 75 50 66 20
Postadresse: Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.noAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS