« Forrige sideNeste side »

Norske Kunsthåndverkere setter keramikk på kartet i nord

med Firing Up-konferanse på Stormen Kulturhus i Bodø
07. september

Gjennom det Kulturråd-støttede prosjektet Firing Up har profesjonelle keramikere besøkt skoler rundt om i landet og formidlet sin kunnskap til elever og lærere. Nå er turen kommet til Nord- og Midt-Norge med Firing Up-konferanse i Bodø.

 

Konferansen skal vise kulturarbeidere, skoleledere og lærere keramikkens fascinerende fagområde og tenne gløden for keramikk i undervisningen. Målet med konferansen er at flere skoleledere og lærere prioriterer keramikk i kunst- og håndverksundervisningen og skape oppmerksomhet rundt situasjonen for estetiske fag i skolen.

I løpet av dagen vil du få et innblikk i keramikkens rike historie – fra gamle japanske tradisjoner og steinalderkeramikk til dagens samtidskeramikk, og det vil være inspirerende eksempler fra gjennomførte Firing Up-prosjekter. Vi vil også se eksempler på hvordan visuell kunst kan engasjere barn og unge. Til sist bringer vi fagpersoner og politikere sammen for å diskutere status for estetiske fag i skolen.

Påmelding her: https://www.eventbrite.com/myevent?eid=34968571940
Mer info her: http://norskekunsthandverkere.no/aktuelt/nk-setter-keramikk-pa-kartet-i-nord-med-firing-konferanse-pa-stormen-kulturhus-i-bodo
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/2003588856531790/


Skrevet med WIPS fra Seria.no