SE KUNST inviterer til "KUNSTBLIKK" Lørdag 16.mars

Lørdag 16.mars kl. 10:00-14:00 i Stormen bibliotek, Bodø
med kunstnerduoen Søssa Jørgensen og Geir Tore Holm.

I august 2018 rodde kunstnerparet Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen i en liten nordlandsbåt fra Gildeskål til Tromsø. En båt som kunstnerne pusset opp sammen med en båtbygger før ferden langs nordlandskysten. Roturen har blitt ett av duoens større kunstprosjekter. Stående i et naust utenfor Tromsø kunstforening har båten gått fra å være en bruksgjenstand til å bli en representasjon av noe annet og større enn båten – en dokumentarskulptur som prøver å dokumentere en kunsthendelse, ifølge Holms egen beskrivelse.

I tre tiår har Holm og Jørgensen laget prosjekter i utradisjonelle formater med refleksjoner omkring samfunn, mennesket og natur. Kunstnerduoen startet sin kunstneriske praksis sammen tidlig på 90-tallet da de møttes på Kunstakademiet i Trondheim. Under studietiden startet de det kunstnerdrevne utstillingsstedet Galleri m. balkong i sitt private hjem der de undersøkte hva kunst er og hvordan den oppstår.

I 2003 ble det steds-spesifikke kunstprosjektet Sørfinnset skole / the nord land etablert i Gildeskål i samarbeid med thailandske kunstnerne. Prosjektet retter fokus mot økologi, naturbruk, dialog og sosialt engasjement. Holm og Jørgensen skaper en kunst som ikke nødvendigvis skal selges eller lages for å stilles ut, men som oppstår i samarbeid med lokalsamfunnet og skaper koblinger mellom kunsten og livet, kunsten og samtiden.

Les mer om programmet og meld deg på her

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS