Jane Balsgaard

Jane Baalsgaard er født i København i Danmark 1939. Hun har sin utdannelse fra det Kongelige Kunstakademiet 1972 -78 under professorene Addi Købcke,Gunnar Westmann, Sven Dalsgaard, Freddie A.Lerche, Gunnar Aasgaard Andersen og Svend Wiig Hansen.

Jane debuterte på Kunstnernes Efterårsutstilling i 1971 og har siden deltatt i utallige gruppeutstillinger. Hun har blant annet deltatt flere ganger på den “Internasjonale Biennalen der Papirkunst” i Leopold Hoesh Museet i Tyskland som arrangeres hvert annet år. Jane var med i denne utstillingen allerede første gang den ble arrangert i 1986. Hun har gjennom sin aktive kunstneriske virksomhet hatt en rekke separatutstillinger i Danmark, Finnland, Sverige,Tyskland, Holland og Japan.

Jane har i tillegg til flere utsmykkingsoppdrag i Danmark hatt utsmykkningen på Manchester Airport terminal 2 i England og Førde sentralsykehus i Norge.

Arbeider av henne er innkjøpt av museer i Danmark, Sverige,Tyskland Sweits,Mexico, Ungarn og Belgia.

Jane er en av de kunstnerne i Europa som tidlig lot seg fascinere av papirmaterialet som kunstnerisk medium. Hun bruker egenhendig produsert papir av plantefiber og jobber med skulpturelle former og streber etter å la rommet trenge inn i skulpturen. Skjelettet bygges av grener, kvister, pinner piassava, rotting eller bambus. Ofte legger hun pinnene i press, for å være medbestemmende over den måte, de bøyer seg på. Skjelettet trekker hun papir over og legger vekt på at de felter som står tomme blir fremhevet av de felter som fylles av papir.Valget av papirkvaliteten har stor betydning for sanseligheten i skulpturen. Hun støper papir så tynt som mulig for å fremkalle lysets transparens gjennom papiret.

Objekt, 35x25x15
Foto: Jens Buhl
Foto: Torben Dragsby

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS