tidligere turnéer

BODØ BIENNALE FESTIVALUTSTILLING

Utstillingen er avsluttet.

Bodø kunstforening og Stormen bibliotek 07.09.2018 - 21.10.2018

Til Biennalens festivalutstilling har vi invitert to kunstnere, Karin Blomgren (f. 1987, Stockholm) og Irene Nordli (f. 1967, Lørenskog). Blomgren og Nordli arbeider materialbasert, hovedsakelig med leire og keramikk. Med utgangspunkt i utstillingens tema stedsidentitet skal kunstnerne skape steds-spesifikke verk, Blomgren i Bodø kunstforening og Nordli i Stormen bibliotek (Stormen kunst). 

Les mer
Trygve Luktvasslimo, «En mer robust identitet, 2014»  HD video, 18 min. Foto: James Newitt, musikk: Trygve Luktvasslimo

vendinger

STORMEN BIBLIOTEK  12.11.2014 - 28.02.2015

KunstProsjektet er initiert av Bodø Kommune.  Produsert av Se Kunst i Nord-Norge ved Kjersti Solbakken. Kuratert av Eva Skotnes Vikjord, Linn Rebekka Åmo og Kjersti Solbakken. Utstillingen består av nyproduserte verk av kunstnerne Snorre Ytterstad og Trygve Luktvasslimo som tar for seg menneskets grunnleggende behov for å snu opp ned på etablerte sannheter. 

Les mer

Dysthe Design. vær så god, sitt!

Turneperiode: 11.02. - 21.08.2016
Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design
Sven Ivar Dysthe er en av Norges mest markante designere i etterkrigstiden. Tilbake i hjemlandet, etter utdannelse ved Royal College of Art i London, brakte han et friskt pust inn i designmiljøet med en stil som var norsk, men med tydelige internasjonale referanser. 

Les mer
Grafisk profil "Mitt Landskap" etter inspirasjon fra Gunnar Tollefsens skulptur "samtale"

Mitt Landskap

SE KUNST feiret 40 år i 2016 og markerte sitt jubileum under Bodø Biennale med bl.a. åpning av utstillingen Mitt Landskap.Utstillingen ble vist i Bodø høsten 2016 ved Stormen bibliotek, Bodø kunstfortening og Bodø domkikre. Utstillingen turnerte i Nordland i 2017 og i Finnmark i 2018.

Les mer
Torstein Nilsen. Gouache, 210 x255 mm

Rå Kunst

Produsent: En samarbeidsproduksjon mellom Sør-Troms museum og Se Kunst i Nord-Norge.

Sør-Troms Museum tar outsidernes verden inn i norsk kunstverden.  Utstillingen Rå kunst er et resultat av museets treårige prosjekt "Utvikling av nasjonalt senter for Outsider Art".Rå kunst er verk av kunstnere som lever og virker avsondret fra den tradisjonelle kunstverdenen gjennom psykiske utfordringer eller sosiale omstendigheter. Denne kunstsjangeren har vært nesten usynlig i Norge. Gjennom utstillingen vil det formidles en sterk norsk tilstedeværelse i Outsider Art/Art Brut eller “Rå kunst”, som er blitt det norske begrepet.

Les mer
Arvid Sveen: Brevet og Varden

12 falsa ark

Produsent: En samarbeidsproduksjon mellom Nordnorsk kunstnersenter og Se Kunst i Nord-Norge.

Med utstillingen 12 falsa ark ønsker Nordnorsk kunstnersenter og Se Kunst i Nord-Norge å sette fokus på Nord-Norges posisjon i forbindelse med grunnlovsjubileet. I utstillingen får et mangfold av nordnorske kunstneriske stemmer ytre seg gjennom sitt visuelle språk.  Med dette feirer vi både ytringsfriheten og demokratiet. Muligheten er åpnet opp for å kommentere kunstens og landsdelens posisjon sett i forhold til det vi feirer i år.

Les mer
Tori Wrånes, The Opposite is also True 2, Statoil Art Award, Kunstnernes Hus 2011. Fotograf: Mikkel McAlinden

Lyden av kunst

Turnéperiode: 01.09.2014-31.05.2015
Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

De siste årene har musikken funnet mye gjenklang i samtidskunsten. Mange visuelle kunstnere er også musikere, mens for andre representerer musikkens umiddelbarhet et uforanderlig ideal som de ønsker å uttrykke gjennom sitt eget arbeid. Turnéen i Nord-Norge finansieres av Nasjonalmuseet.

Les mer
Fra utstillingen "Den levende erfaring" - Margrethe Pettersen

Arenaoppdrag: Avtrykk

Produsent: Se Kunst i Nord-Norge

Avtrykk er et pionerprosjekt som skal bringe nyskapende samtidskunst av nyutdannede kunststudenter fra kunstakademiet i Tromsø ut på den nordnorske kunstscenen. Prosjektet skal gi gjenlyd i tre fylker samtidig! Tre parallelle kunstprosjekt skjer i samme tidsrom på tre produksjonsarenaer i de tre nordligste fylkene. Deretter skal hver av de tre utstillingene turnere i sitt fylke - for så å ende opp samlet på et sted i Nord-Norge. Det er videre muligheter for turné i nordområdene. 

Les mer
Serie 2 - Ingjerd Hansen Juvik. Foto: Tamara B. de Vanssay

ULVEHIET Ingjerd Hansen Juvik

Turnéperiode: høst 2012 - vår 2013

Se Kunst i Nord-Norge markerer sitt 35 års-jubileum med produksjonen Ulvehiet - en tegneutstilling med kunstneren Ingjerd Hansen Juvik. Utstillingsturnéen er initiert av Rana Kunstforening som i lang tid vært en aktiv medlem i SKINNs arenanettverk. Utstillingen turneres i Nord-Norge 2012-2013 med turnéstart i Rana kunstforening i juni.

Les mer
Alf Salo, Soltegn. Foto: RDM Marvin Pope

GIERDU til Nordområdene

Turnéperiode: 1.4.2012 - 1.4.2013.


Nordområdesatsingen GIERDU- bevegelser i samisk kunstverden / sirdimat sámi duodje-ja dáiddamáilmmis startet våren 2012 turné til fem steder utenfor Norge. 

Les mer
Arne & Carlos

Arne & Carlos

Turnéperiode: 19.9.2013 – 1.6.2014
Produsent: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Designerduoen Arne & Carlos består av norske Arne Nerjordet og svensk-spanske Carlos Zachrison. De to har skapt seg et navn innenfor den internasjonale motebransjen med sin boblende fantasi, humor og evne til nyskaping. Turnéen i Nord-Norge finansieres av Nasjonalmuseet.

Les mer
Annine Qvale. Kvitebjørn Kong Valemon, (2005) Penn, akvarell og gouache. 297 x 295 mm Til Den store boken med eventyr. Oslo: Gyldendal Norsk Forlag, 2005 (Alle foto: Nasjonalmuseet)

Eventyrlig – gamle fortellinger i ny drakt

Turnéperiode 25.10.2012 – 12.5.2013
Produksjon: Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.
Turnéen i Nord-Norge finansieres av Nasjonalmuseet.
I forbindelse med 200-årsjubileet for Peter Christen Asbjørnsen (1812–1885) utvikler Nasjonalmuseet en utstilling inspirert av museets egen samling av eventyrtegninger.

Les mer

Emalje og design. Grete Prytz Kittelsen 2011-2012

Utstillingen er produsert av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Turnéen i Nord-Norge finansieres av Nasjonalmuseet. Grete Prytz Kittelsen (1917-2010) er blitt kalt Scandinavian Design-dronningen. Hun regnes blant Nordens fremste formgivere, og har mer enn noen vært med på å sette norsk design på verdenskartet.

Les mer
Hanne Grete Einarsen, Æ og kofta mi (Monotypi 40x41 cm)

Expedition of Printmakers: NYE TRYKK 2011-2012

Prosjektet «Expedition of printmakers» er et samarbeid mellom Nordnorsk kunstnersenter og grafikkavdelingen ved kunstakademiet Jan Matejko i Krakow.

Les mer
Josefine Lyche. The 2x2 Case (Diamonds Theorem)

UTEN RAMME; NYE ROM 2010-2011

UTEN RAMME; NYE ROM er et stedsrelatert kunstprosjekt med kunstnerne Josefine Lyche, Lars Morell og Anders Sletvold Moe i et turnéformat som bryter med den tradisjonelle vandreutstillingen. Tromsø Kunstforening var arena for første turnèstopp og åpning av kunstprosjektet 22. oktober 2010.

Les mer

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS