Gabriella Göransson

Gabriella Göransson er født i Firenze 1959, bosatt i Oslo.

Gabriella har sin utdannelse fra Statens Håndverks - og Kunstindustriskole, tekstillinjen med hovedfag i 1990. Hun lærte papirlaging på Barcelona Paper Workshop under et opphold i 1989. Ved siden av egen kunstnerisk virksomhet holder Gabriella kurs i håndlaget papir.

Gabriella har deltatt i en rekke gruppe og kollektive utstillinger i Norge og Sverige i perioden 1989 - 1998. Deriblant utstillingen”Kalejdopapper” internasjonal og nordisk kunst i Göteborg 1996 og den nordiske utstillingen “Dendron”-fra tre og papir til kunst- i Telemark fylkesgalleri mai 1997. Gabriella har hatt en separatutstilling i Risør Kunstforening 1997.

Gabriella fremstiller papirmassen fra grunnen av i sin Hollender.Hun bruker hovedsaklig bomull og linfiber som tilsettes pigmenter og bivoks alt etter formålet. Linens krympeeffekt utnytter hun i tredimensjonale former.

Gabriella arbeider med objekt, skulptur, veggrelieff og installasjoner.Hun bruker ofte moduler, repeterende former satt sammen til en helhet. I den senere tid har papiret ofte fått følge av andre materialer, - gjerne gjenglemte trematerialer fra containere o . l.

Uten tittel
Foto: Ketil Haugstveit
Foto: O. Væring

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS