Tilbake til utstillingsarkiv | Stuart Frost | Stuart Frost- Curriculum Vitae | 

SKINN utstillingsturnè 2002 - 2003

Lost and FoundKjære publikum!

I følge den kunsthistoriske tradisjonen har skulpturer vært utført i massive, tunge materialer og laget for et bestemt sted frem til den modernistiske æra. I dag favner skulptur en mer omfattende bruk av materialer, og er i samme grad uavhengig av stedsplassering. Deri ligger muligheter for å transportere fra sted til sted.

Vandreustillingen Lost and Found vil gi publikum i Nord-Norge et møte med skulpturer som er skapt ut fra den natur og kultur kunstneren har befunnet seg i. Stuart Frost har gjort mange reiser til ulike steder i verden, og har innkorporert inntrykkene fra disse lokalitetene i sine verker ved å bruke naturmaterialer fra de enkelte kulturer og steder.
Hans skulpturer åpner for nye reiser i tanker og refleksjoner.

SKINN har også tidligere hatt skulpturer på turné. Erfaringen har vist at denne kunstformens karakter (størrelse og vekt) setter begrensninger for transport fra galleri til galleri. SKINNs utstillingsprofil er like fullt å vise bredde i kunstneriske uttrykk for det nordnorske kunstpublikummet. Dog innenfor visse rammer av hensyn til håndtering
ved transport og montering på utstillingsstedene.

Stuart Frosts arbeider består av lette naturmaterialer med størrelser innenfor ca. 1,5 m. Dette gir dem en håndterlig karakter, og har således gjort det mulig for SKINN å produsere en turne med nettopp disse tredimensjonal uttrykkene. Skulpturene skal på sin reise innta utstillingsrom av svært ulik art. Den største utfordringen for arrangørene vil være å la skulpturene få råde rommet og invitere til dialog med publikum.

Vel møtt til utstilling!

Eva Skotnes Vikjord
Daglig leder i SKINN

 

 

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS