Christian Skredsvig (1854–1924), Snekjøring ved Seinen (1880), olje på lerret, 141 x 250 cm. Foto: © Canica Kunstsamling

Historier med gullkant

"FRA DAHL TIL MUNCH – NORDISK MALERI FRA CANICA KUNSTSAMLING"

NORDNORSK KUNSTMUSEUM, 17. OKTOBER 2015 - 3. JANUAR 2016

Omlag 100 år med utvikling innen Nordisk maleri er samlet i utstillingen "Fra Dahl til Munch" som nå vises ved Nordnorsk Kunstmuseum. Det er mye vakker natur, men også noen følelsesladde historier som fortelles i de til sammen 64 maleriene. 

Les mer
Inngangen til fjellhallen i den nedlagte ubåtbasen rett utenfor Tromsø. Foto: David González

Kontroll og trolldom i Olavsvern

KURANT, OLAVSVERN, TROMSØ 05. SEPTEMBER - 13. SEPTEMBER 2015

Med "Nothing Will Grow Together Because Nothing Belongs Together" pustet Kurant nytt liv i Olavsvern og sendte publikum på en fortryllende stemningsreise. Gjennom universelle fornemmelser ble både Den kalde krigen og dagsaktuelle temaer skildret. Poetisk og eventyrlig, men ikke spesielt hyggelig.

Les mer
Kjell Varvins skulpturer i 2. etasje. Foto: Marit Opsahl

En følelse av sammenheng

"OCEANIC FEELING",  FESTSPILLUTSTILLINGEN 2015, 20. JUNI – 01. AUGUST

Med utgangspunkt i geometri, selvutvikling, historier om det dekadente liv og maleriets utvikling prøver festspillutstillingen 2015, Oceanic Feelings, å gjøre oss oppmerksomme på både kunstens og sivilisasjonens begynnelse.

Les mer
Britiske John Russell preger LIAF med tre store og svært virksomme kunstverk. Bildet på venstre vegg bærer tittelen Adjacent Byreaucrazy.

På vei vekk fra verden

"DISAPPEARING ACTS", LIAF - LOFOTEN INTERNATIONAL ART FESTIVAL, 28. AUGUST - 27. SEPTEMBER, SVOLVÆR

Disappearing Acts er navnet på årets store kunstfestival i Lofoten. Tittelen er dekkende for en gjennomtrengende fornemmelse av fremmedgjøring, forstillelse, utrygghet og oppløsning.

Les mer
Rune Johansen, Snurring og dokumentkonvolutter, 2003/2013 og En hilsen til redningsselskapet 2008/2013. Foto: Ellen Sæthre-McGuirk.

Et delvis vellykket regionalt forsøk med bismak

"PASSASJE", BODØ KUNSTFORENING 10.01 - 08.02 2015

Nordland fylkeskommune setter hvert år av penger til å kjøpe kunst. Mange verk er kjøpt inn av kunstnere som markerer seg sterkt på den norske kunstscenen. Bravo! Men er ikke dette egentlig et minimumskrav? Bør vi ikke kunne forvente oss kvalitet når offentlige midler går til innkjøp av samtidskunst? Nordland fylkeskommunes kunstsamling minner oss at vi må kreve mer av de få som forvalter offentlige samlinger i Nordlandsregionen.

Les mer
Glafira Severianova og Dmitrii Novitski, Survival Instructions, 2015. Det er vanlig i Murmansk at generasjoner bor sammen blokkleilighet. I Norge bor familier i separate hus, den eldste generasjonen har gjerne størst hus, størst garasje og dyrest bil.

Artikulerer sin samtid kritisk

"ARTIC TAKE AWAY" - BARENTS  SPEKTAKEL 2015, KIRKENES 05. – 08. februar

Russlands forhold til Europa blir stadig mer anstrengt. Norges fredelige naboskap og sterke mellommenneskelige kontakten over grensen til Russland kan derfor virke eksotisk. I dette landskapet av folk-til-folk samarbeid arrangeres Barents Spektakel for ellevte gang. 

Les mer

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS