Dødens landskap

HUGO AASJORD - BODØ KUNSTFORENING HØSTEN 2010
När jag stiger in i Bodø kunstforening är det med viss förlägenhet jag blir upplyst om att «där inne är Katta, som varit så mycket i TV och i tidningarna.» Damen pekar mot ett mörkt rum, men jag väljer att börja med de mindre kontroversiella verken först.

Les mer

Blått, rått og heftig

YNGVE HENRIKSEN - GALLERI BODØGAARD. NMFU 2010
Det er i de store maleriene til Ynge Henriksen hans malerteknikk, abstrakte formspråk og fargekomposisjoner sterkest kommer til sin rett. For med et granskende blikk åpner verkene for overraskende tvetydige tolkninger av tid og rom.

Les mer

Børre Sæthre

FESTSPILLUTSTILLINGEN I NORD-NORGE, HARSTAD 2010
Som en av Nordens aller viktigste samtidskunstnere er Børre Sæthre kjent for å transformere utstillingslokaler til det ugjenkjennelige med sine totalinstallasjoner.

Les mer

You like diamonds, I prefer cash

AVGANGSUTSTILLINGEN NORDLAND KUNST OG FILMFAGSKOLE 2010
Tittelen på årets avgangsutstilling ved NKFS er ment å hentyde til en virkelighet preget av finanskrise og fokus på materielle goder. Den  kan også leses som en protest mot hvordan kunstverdenen selv i stadig økende grad styres av økonomiske interesser.

Les mer

Nyutdannet kunst

BACHELORUTSTILLINGEN KUNSTAKADEMIET TROMSØ 2010
Kunstakademiet kan gjerne betraktes som en frisone for utagerende kreativitet og eksperimenterende kunst. Men i jakten på individuelle uttrykksformer skal imidlertid en avgangsutstilling presentere kvalitetsmessig kunst med et meningsinnhold som interesserer publikum. Makter de nyutdannede kunstnerne utfordringen?

Les mer
Ulla Schildt  "Lion Cage" foto.

Nordnorsken 2010

"NORDNORSKEN" 2010 - BODØ KUNSTFORENING VÅREN 2010
«Nordnorsken» er en kunstutstilling som gjerne vil ha posisjonen som landsdelens viktigste årlige mønstring av samtidskunst fra landsdelen. Men med en grumsete målsetning og konservativ utstillingsform er det aktuelt å spørre seg om årets utstilling klarer å presentere det som skjer i det nordnorske kunstlivet akkurat nå!

Les mer

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS