Hjemkomst, 120x150
Foto: John Stenersen

Yngve Henriksen

Yngve Henriksen er født i Svolvær 1965. Han er utdannet ved Kunstskolen i Kabelvåg 1983-85, SHKD i Bergen 1988-90, bor og arbeider i Svolvær. I 1990 debuterte han på Galleri Boj i Stockholm. Yngve Henriksen har, sin unge alder til tross, allerede rukket å holde en lang rekke separatutstillinger i Norge og Sverige. Blant annet har han stilt ut i Oslo, Bergen, Tromsø, Stockholm, Göteborg og Östersund.

Henriksen har hatt flere utsmykningsoppdrag i Norge og Sverige, bl.a. Høgskolen og Regionsykehuset i Tromsø, Kulturhuset i Finnsnes, Leknes lufthavn og Centralsjukhuset i Karlstad. Nordnorsk Kunstmuseum, Värmlands Museum, Norsk Kulturråd Statens Konstråd i Sverige og kommunale og fylkeskommunale samlinger i Norge og Sverige er blant de som har gått til innkjøp av Yngve Henriksens særegne arbeider.

Han har også mottatt flere offentlige og private stipend.

Yngve Henriksen om sitt arbeide:
“Mine bilder ligner hverandre. Jeg maler det samme om og om igjen, og i blant noe helt annet. Det handler om jord, pigment. Jord, luft, ild og vann, lys og vindpinte skygger. Mørke. Ikke spesielt originalt. Ingen ironi, men alvor. “Jeg gir faen i hele kunstforvirringen”, for å sitere den danske maleren Oluf Høst. Jeg utkjemper mine egne slag i atelieret. Ikke så mye å snakke om egentlig.”

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS