Tilbake til utstillingsarkiv | Frantzen | Henriksen | Losnedahl | Reinsnes |SKINN utstillingsturnè 2000 -2001

MALERIER I ÅR 2000

Utstillingen Malerier i år 2000 var en utstilling satt i kunsthistorisk sammenheng, representert av kunstnere som har eller har hatt tilknytning til Nord-Norge, i dag og for hundre år siden.

SKINN valgte å markere århundreskiftet med å fokusere på maleriet, fordi det er et grunnleggende tradisjonelt kunstuttrykk historiske sett. For hundre år siden var billedkunst ensbetydende med maleri, men i dag er det bare en genre av mange innen billedkunsten.
Maleriet har gjennomlevd modernismens utvikling i kunsten gjennom 1900 tallet til vår tids postmoderne epoke.

Utstillingen Malerier i år 2000 presenterte malerier av fire billedkunstnere som er født og oppvokst i Nord-Norge; Gerd Frantzen , Yngve Henriksen, Thor Arne Losnedahl og Ingunn Reinsnes. Alle bortsett fra Gerd Frantszen er i dag bosatt i sitt hjemfylke Nordland. Frantzen bor og arbeider i Bergen.

Nordnorsk Kunstmuseum valgte ut to malerier fra egen samling fra tidsrommet rundt forrige århundreskifte. Disse var av henholdsvis Ole Juul som var fra Lofoten, og Adolf Tidemand som bodde på Værøy ett år i sitt voksne liv.

Utstillingen Malerier i år 2000 satte fokus på endringen i maleriets innhold og uttrykk med representasjon av malerier fra dette århundre og forrige århundre. Samtidskunstnerne som deltar i utstillingen har stor bredde innenfor maleri i fargebruk, teknikk og uttrykksform, fra det klassiske maleri til abstraherte og naivistiske former. De historiske maleriene er preget av den tid de er skapt i, den gang maleriet hadde en annen betydning og status en i dag.

Utstillingen var godkjent som tusenårsprosjekt av Norge 2000 AS.

Eva Skotnes Vikjord
Daglig leder i SKINN

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS