Hilde Hauan Johnsen

Hilde Hauan Johnsen er født 1953 i Tromsø. Hun har sin utdannelse fra Askov høgskole i Danmark 1973-74. Three Schools of Art ,Toronto Canada 1974-75. Kolding Kunsthåndverkskole tekstillinja, Danmark, 1975-79 og scenografiopplæring ved NRK, Oslo 1981-82.

Ved siden av egen kunstnerisk virksomhet jobber Hilde som scenograf.

Hilde har deltatt i en rekke gruppe- og kollektive utstillinger i Norge, Sverige,Danmark og på Island. Hun har hatt flere separatutstillinger blant annet i Oslo Kunstforening og Festspillene i Harstad og har hatt mange utsmykkingsoppdrag siden 1980. Av de kan nevnes Brændkjær kirke i Kolding ,Danmark og Regionsykehuset i Tromsø.

Arbeider av Hilde er innkjøpt av Kunstindustrimuseet i Oslo,Troms fylkeskommune, Hadsten kommune i Danmark og Tromsø Kulturhus blant flere.

Hilde arbeider med forskjellige fibre som abaca, lin og bomull. Hun forsker på ulike muligheter på relieffteknikker og har jobbet en del med å ta avstøpning av forskjellige gjenstander. Det er de enkle hverdagsminner de fleste kjenner igjen som Hilde gjenskaper i relieffene.
Papirflakene med relieff er bare avtrykk av tingene slik de en gang var, et avtrykk av et minne. Hennes arbeider bærer med seg budskap om “spor” i ulike relasjoner.Relieff, 62x62
Foto: Jenny-Marie Johnsen.

KONTAKT OSS

Telefon: 75 50 66 20
Postboks 541, 8001 Bodø
Kontoradresse: Storgata 13/15,
Mediegården, 2. etg, 8006 Bodø
E-post: post@sekunst.no

Meld deg på vårt nyhetsbrevAnsvarlig redaktør: Eva Skotnes Vikjord

Design: Whitefox & Claudia C. Sandor | Webløsning Seria AS